Ronald Strijbosch Photography

Natuur- en architectuurfotografie

Workshop avondfotografie

De vakanties zijn voorbij en veel fotografen leggen hun camera weer in de kast. Maar vooral in de donkere uurtjes kun je prachtige foto’s maken. Heb je nog nooit avondfoto’s gemaakt of wil het maar niet lukken om de juiste sfeer vast te leggen? Dan zijn deze workshops iets voor jou!
Met wat basiskennis en praktische tips leer je tijdens een photowalk om gebruik te maken van de uitgebreide mogelijkheden die je camera biedt.

In het centrum van Uden hebben de parapluutjes plaats gemaakt voor een prachtige sfeerverlichting! Volop uitdagingen dus voor het maken van avondfoto’s.
De workshops worden gegeven op donderdag avond en hebben een informeel karakter.

Workshop avondfotografie:
De avond start met een klein uurtje theorie. Hierin leg ik uit hoe je met lange sluitertijden kan werken om typische avondfoto’s te maken van onderwerpen met beweging. Denk hierbij aan het omtoveren van voorbijrijdende auto’s in lange dromerige strepen of lantaarnpalen als sterretjes. Ik vertel je wat je nodig hebt en welke camera instellingen je het best kan gebruiken.

Avond HDR:
Vervolgens gaan we verder met avond HDR, een speciale techniek die ons leert hoe je door het combineren van meerdere foto’s met verschillende belichtingen de perfecte avondfoto kunnen maken.
Het resultaat? Verbazingwekkende foto’s waarin zowel schaduwen als de lichte delen in de foto tot in perfectie kloppen. Uiteraard vertel ik je ook hoe je zulke foto’s eenvoudig samenvoegt op de computer.

Photowalk:
Na de uitleg pakken we onze camera’s en statieven op en gaan we het centrum van Uden in. We gaan de theorie in praktijk brengen en de eerste stappen maken in de avond fotografie. Gegarandeerd kom je aan het einde van de avond thuis met een flinke dosis kennis en uiteraard fantastische foto’s.

Praktische zaken:
De workshops starten om 19:00 uur bij Café ’t Stulpke, Markt 7, 5401GN, Uden en duren tot ca. 22:00 uur.
De groepen bestaan uit maximaal 6 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.
Kosten voor een workshop bedragen € 25,00 per deelnemer, inclusief een warme chocomel of een kop koffie!
Deze kosten dienen bij aanvang contant te worden voldaan.

Data:
Donderdag 24 november. Start om 19:00 uur.
Donderdag 01 december. Start om 19:00 uur.
Donderdag 08 december. Start om 19:00 uur.
Donderdag 15 december. Start om 19:00 uur.

Voor deelname heb je een spiegelreflex- of systeemcamera en een statief nodig.
Heb je een groothoek lens neem deze dan zeker mee.
Vergeet niet je batterij(en) op te laden en voldoende geheugenkaartjes mee te nemen. Zorg voor warme kleding, een zaklantaarn en handschoenen.

Meldt je nu aan en ontvang als voorbereiding het nieuwste e-book “Beginnen met natuurfotografie” met volop informatie en meer dan 25 inspirerende foto’s geheel gratis!

Kijk ook eens naar de overige workshops.

Vul hieronder je gegevens in om je aan te melden. Je ontvangt een bevestiging op het opgegeven e-mailadres.