Ronald Strijbosch Photography

Landschap- en architectuur fotografie

Workshop avondfotografie

Heb je een spiegelreflex- of systeemcamera (maakt niet uit welk merk) en wil je een keer prachtige avondfoto’s maken? Dan zijn deze workshops iets voor jou!
Met wat basiskennis en praktische tips leer je tijdens een photowalk om gebruik te maken van de uitgebreide mogelijkheden die je camera biedt.

Zo’n 8 kilometer aan verlichting en een volledig nieuw ingerichte Marktstraat zorgen voor een speciale sfeer in het centrum van Uden. Volop uitdagingen dus voor het maken van avondfoto’s.
De workshops worden gegeven op donderdag avond en hebben een informeel karakter.

Workshop avondfotografie:
De avond start met een klein uurtje theorie. Hierin leg ik uit hoe je met lange sluitertijden kan werken om typische avondfoto’s te maken van onderwerpen met beweging. Denk hierbij aan het omtoveren van voorbijrijdende auto’s in lange dromerige strepen of lantaarnpalen als sterretjes. Ik vertel je wat je nodig hebt en welke camera instellingen je het best kan gebruiken.

Avond HDR:
Vervolgens gaan we verder met de theorie over avond HDR, een speciale techniek die ons leert hoe je door het combineren van verschillende foto’s met verschillende belichtingen de perfecte avondfoto kunnen maken.
Het resultaat? Verbazingwekkende foto’s waarin zowel schaduwen als de lichte delen in de foto tot in perfectie kloppen. Uiteraard vertel ik je ook hoe je zulke foto’s eenvoudig samenvoegt op de computer.

Photowalk:
Na de uitleg pakken we onze camera’s en statieven op en gaan we het centrum van Uden in. We gaan de theorie in praktijk brengen en de eerste stappen maken in de avond fotografie. Gegarandeerd kom je aan het einde van de avond thuis met een flinke dosis kennis en uiteraard fantastische foto’s.

Praktische zaken:
De workshops starten om 19:00 uur bij Café ’t Stulpke, Markt 7, 5401GN, Uden en duren tot ca. 21:30 uur.
De groepen bestaan uit maximaal 6 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.
Kosten voor een workshop bedragen € 25,00 per deelnemer, inclusief een kop warme koffie!
Deze kosten dienen bij aanvang contant te worden voldaan.

Data:
Donderdag 25 november. Start om 19 uur.
Donderdag 02 december. Start om 19 uur.
Donderdag 09 december. Start om 19 uur.
Donderdag 16 december. Start om 19 uur.

Voor deelname heb je een spiegelreflex- of systeemcamera en een statief nodig.
Heb je een groothoek lens neem deze dan zeker mee.
Vergeet niet je batterij(en) op te laden en voldoende geheugenkaartjes mee te nemen. Zorg voor warme kleding, een zaklantaarn en handschoenen.

Vul hieronder je gegevens in om je aan te melden. Je ontvangt een bevestiging op het opgegeven e-mailadres.