Ronald Strijbosch Photography

Natuur- en architectuurfotografie

Workshop natuurfotografie herfst

Met wat basis kennis en praktische tips leer je tijdens de workshops je camera beter kennen, maar vooral ook te genieten van fotograferen in de natuur in het najaar.
Natuurgebied de Maashorst is een uitgestrekt en afwisselend gebied wat voldoende uitdaging biedt om prachtige foto’s te maken.

Er is een workshop voor beginners en een vervolg workshop die hierop aansluit, waarbij dieper wordt ingegaan op de fotografische technieken.

Workshop voor beginners:
De workshop start met een eenvoudige uitleg over de basis van fotograferen en de mogelijkheden van een camera.
Daarna volgt een photowalk van ca. 4 km. We gaan leren ‘kijken’, composities maken, standpunten innemen en oefenen met verschillende camera instellingen.
In het tweede gedeelte van de wandeling maken we gebruik van het beschikbare licht om de verschillende landschappen die we tegen komen zo mooi mogelijk vast leggen.

Workshop vervolg:
In deze workshop gaan we een stapje verder en aan de slag met technieken zoals panorama, HDR, focus stacking, kunst van weglaten, details en spelen met licht.
We gaan meteen van start met de photowalk om het mooie licht van de ochtend mee te pakken.
Speciale aandacht wordt gegeven aan het fotograferen van bijv. wolken, zon, paddestoelen, bladeren, dauw en wat we verder tegenkomen.

Praktische zaken:
Het vertrekpunt is bij natuurcentrum Maashorst, Erenakkerstraat 5, 5388SZ Nistelrode en de workshops duren tot ca. 13:00 uur.
De groepen bestaan uit maximaal 6 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.
De kosten van een workshop zijn € 25,00 per deelnemer en dienen bij aanvang contant te worden voldaan. Indien je voor beide workshops gelijktijdig inschrijft krijg je nu € 5,00 korting!!

Data:
Workshop beginners – zaterdag 15 oktober of zaterdag 29 oktober. Start om 9 uur.
Workshop vervolg – zaterdag 22 oktober of zaterdag 5 november. Start om 8:30 uur.

Voor deelname heb je een spiegelreflex- of systeemcamera en eventueel een statief nodig. Heb je ook nog lenzen, filters e.d. neem deze dan eventueel mee.
Vergeet niet je batterij(en) op te laden en voldoende geheugenkaartjes mee te nemen. Zorg voor bedekkende kleding i.v.m. insectenbeten, voldoende drinken en stevige wandelschoenen.

Meldt je nu aan en ontvang als voorbereiding het nieuwste e-book “Beginnen met natuurfotografie” met volop informatie en meer dan 25 inspirerende foto’s geheel gratis!

Kijk ook eens naar de overige workshops.

Vul hieronder je gegevens in om je aan te melden. Je ontvangt een bevestiging op het opgegeven e-mailadres.