Workshop natuurfotografie

Met wat basis kennis en praktische tips leer je tijdens de workshops om gebruik te maken van de uitgebreide mogelijkheden die je camera biedt.
Natuurgebied de Maashorst is een uitgestrekt en afwisselend gebied wat voldoende uitdaging biedt om prachtige foto’s te maken.

Er is een workshop voor beginners en een workshop die hierop aansluit, waarbij dieper wordt ingegaan op fotografische technieken.

Workshop voor beginners:
De workshop start om 9:00 uur met een eenvoudige uitleg over de basis van fotograferen en de mogelijkheden van een camera.
Daarna volgt een photowalk van ca. 5 km. We gaan leren ‘kijken’, composities maken, standpunten innemen en oefenen met verschillende camera instellingen.
In het tweede gedeelte van de wandeling maken we gebruik van het beschikbare licht om de verschillende landschappen die we tegen komen zo mooi mogelijk vast leggen.

Workshop voor gevorderden:
In deze workshop gaan we een stapje verder en al om 08:00 uur aan de slag met technieken zoals panorama, HDR, focus stacking, kunst van weglaten, details en spelen met licht.
Na een korte uitleg gaan we snel van start met de photowalk om het mooie licht van de ochtend mee te pakken.
Speciale aandacht wordt gegeven aan het fotograferen van bijv. wolken, zon, paddestoelen, bladeren, dauw en wat we verder tegenkomen.

Praktische zaken:
Het vertrekpunt is bij natuurcentrum Maashorst, Erenakkerstraat 5, 5388SZ Nistelrode en de workshops duren tot ca. 13:30 uur.
De groepen bestaan uit maximaal 6 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.
Kosten voor de workshops bedragen € 25,00 per deelnemer. Indien je voor beide workshops gelijktijdig inschrijft krijg je nu € 5,00 korting!
De kosten dienen bij aanvang contant te worden voldaan.
De data voor de workshops zijn 9 en 23 mei.

Voor deelname het je een spiegelreflex- of systeemcamera en een statief nodig. Heb je ook nog lenzen, filters e.d. neem deze dan zeker mee.
Vergeet niet je batterij(en) op te laden en voldoende geheugenkaartjes mee te nemen. Zorg voor bedekkende kleding i.v.m. insectenbeten en stevige wandelschoenen.

Vul hieronder je gegevens in als je wilt deelnemen aan een workshop. Je ontvangt een bevestiging op het opgegeven e-mailadres.